Zelenski anunță că Ucraina va produce un vaccin împotriva COVID-19: „Este unic, pentru că nu este la fel ca altele”
Full Article 2 minutes read

Zelenski anunță că Ucraina va produce un vaccin împotriva COVID-19: „Este unic, pentru că nu este la fel ca altele”

Ucraina va produce un vaccin împotriva noului coronavirus. În prezent, acesta este în curs de testare. Anunțul a fost făcut de președintele țării vecine Vladimir Zelenski, scrie portalul TSN.

Liderul de la Kiev a declarat că oamenii de știință s-au ocupat mai mult de 6 luni de producerea vaccinului, iar în prezent acesta este testat.

„Nu putem oferi multe detalii, pentru că trebuie să se încheie toate cercetările clinice, este adevărat, nu avem dreptul. Să vă spun cinstit – este unic. Nu sunt fițe și nici populism. Este unic, pentru că nu este la fel ca altele. Avem materiale care demonstrează că au fost făcute cercetări, nu pe oameni, dar s-au făcut. Nu pot să vorbesc astăzi despre termene, dar în orice caz, trebuie să înțelegeți abordarea noastră: pe lângă vaccinul nostru ucrainean, dacă va fi aprobat un alt vaccin mai devreme, îl vom cumpăra, oricum”, a precizat Zelenski.

Totodată, președintele Ucrainei a declarat că, în pofida numărului mare de infectări zilnice exclude varianta introducerii unei carantine naționale din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit celui mai recent bilanț, numărul de infectări cu COVID-19 din Ucraina a ajuns la aproape 323 de mii, inclusiv 182 de mii de cazuri active. Peste 6 mii de oameni au murit. În ultimele 24 de ore, în Ucraina au fost confirmate 7 053 de noi îmbolnăviri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: