Detalii importante pentru moldovenii cu cetățenie română. Unde pot vota la alegerile parlamentare din România?
Full Article 2 minutes read

Detalii importante pentru moldovenii cu cetățenie română. Unde pot vota la alegerile parlamentare din România?

România va organiza alegeri parlamentare la începutul lunii decembrie. În acest sens, pe teritoriul Moldovei vor fi deschise 30 de secții de votare. Adresele și regulile de vot în contextul epidemiei de coronavirus au fost publicate pe 27 noiembrie de Ambasada României la Chișinău pe pagina sa de Facebook.

Potrivit misiunii diplomatice, secțiile de votare vor fi deschise de la 7:00 la 21:00, dar dacă nu toți cei care vor vrea să voteze vor reuși, atunci activitatea secțiilor de votare poate fi prelungită până la 23:59. Votul la alegerile parlamentare va dura două zile – 5 și 6 decembrie.

Șapte secții de votare vor fi deschise la Chișinău. După cum specifică în misiunea diplomatică, pe teritoriul ambasadei și consulatelor nu se vor deschide secții de votare. O secție de votare va fi deschisă în Durlești și două în Bălți. Alte secții de votare vor fi deschise în Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Bardar,  Călărași, Strășeni, Ungheni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Telenești, Cahul și Cantemir.

Ambasada a mai menționat că cetățenii României din Moldova, al căror pașaport a expirat, pot vota, la fel, la alegeri. Dar cu condiția ca documentul a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020.

Amintim că fostul prim-ministru al Moldovei Iurie Leancă candidează pentru Parlamentul României. El face parte dintr-un grup de candidați din partidul Pro România, condus de fostul premier român Victor Ponta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: