„Dialogul constructiv trebuie să continue”. Thomas Mayr-Harting și-a încheiat vizita oficială în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

„Dialogul constructiv trebuie să continue”. Thomas Mayr-Harting și-a încheiat vizita oficială în Republica Moldova

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, și-a încheiat vizita oficială de trei zile în Republica Moldova. În cadrul vizitei, oficialul a examinat situația actuală în procesul de reglementare transnistreană și a subliniat necesitatea de a avansa acest proces, precum și, a pregătit terenul pentru vizita de săptămâna viitoare a mediatorilor și observatorilor în Republica Moldova.

„Dialogul constructiv trebuie să continue pentru a găsi soluții practice la problemele restante și a rezolva problemele de interes imediat ale ambelor părți în timp util și în spiritul consolidării încrederii în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru”, a declarat Mayr-Harting.

La Chișinău, Mayr-Harting s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, și cu viceprim-ministra interimară pentru reintegrare, Olga Cebotari. La Tiraspol, el s-a întâlnit cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev.

În discuțiile sale cu părțile, Mayr-Harting a făcut un schimb de opinii cu privire la situația în procesul de reglementare înainte de viitoarea vizită a mediatorilor și observatorilor și a analizat potențialul de abordare a problemelor-cheie legate de îmbunătățirea vieții oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv libertatea de mișcare, protecția drepturilor omului, transportul și asistența medicală. De asemenea, el a subliniat necesitatea de a avansa procesul de reglementare și de a elabora mai departe propuneri comune.

Mayr-Harting a încurajat părțile să-și consolideze eforturile în vederea unei reuniuni orientate spre rezultat în formatul „5+2”, la Stockholm, pe care Președinția suedeză a OSCE este pregătită să o convoace.

Precizăm că în perioada 23-25 mai, Thomas Mayr-Harting s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: