Din 15 iunie în Bulgaria se deschid cluburile de noapte, barurile și discotecile
Full Article 2 minutes read

Din 15 iunie în Bulgaria se deschid cluburile de noapte, barurile și discotecile

Autoritățile din Bulgaria au permis deschiderea din 15 iunie a discotecilor, cluburilor de noapte, barurilor și a altor localuri de agrement. Despre acest lucru a anunțat Asociația restaurantelor din Bulgaria, cu trimitere la declarația premierului Boiko Borisov.

Precizarea vine după ce, anterior, Ministerul Sănătății de la Sofia a anunțat că localurile de agrement din Bulgaria se vor deschide după 30 iunie. Ulterior, premierul bulgar a precizat că în dispoziția guvernului s-a strecurat o „greșeală tehnică” și că, de fapt, acestea se vor deschide pe 15 iunie.

„Îi mulțumim premierului Boiko Borisov pentru că a reacționat rapid și pentru susținerea acestei ramuri, care a avut de suferit cel mai mult”, se arată în comunicat.

La fel ca în Moldova, în Bulgaria, oamenii trebuie să poarte măști de protecție în mijloacele de transport și în locurile publice și să respecte distanța față de alte persoane.

Menționăm că în Bulgaria, până pe 30 iunie, este în vigoare starea de urgență din cauza pandemiei de COVID-19. Toate persoanele care sosesc în Bulgaria din Suedia, Marea Britanie, Belgia, Portugalia şi Olanda, precum şi din toate ţările terţe (din afara UE), cu excepţia Serbiei, Bosniei şi Herţegovinei şi Muntenegrului, vor fi plasate în carantină timp de 14 zile acasă sau în alt loc de cazare, potrivit unui ordin emis de ministrul Sănătăţii.

Prin acelaşi ordin, directorii inspectoratelor regionale de sănătate sunt instruiţi să revoce carantina recomandată pentru cei sosiţi din Spania, Malta şi Italia între 2 şi 14 iunie 2020.

Un alt ordin scurtează perioada de izolare obligatorie la domiciliu pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19 după externarea lor din spital, de la 28 de zile la 14 zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: