freepik.com

Din decembrie, două vaccinuri anti-COVID ar putea fi autorizate în Europa

Uniunea Europeană ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor Pfizer și Moderna în a doua jumătate a lunii decembrie. Potrivit președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, totul depinde de rezultatele evaluării pe care Agenția Europeană a Medicamentelor o va face celor două seruri anti-COVID, transmite Digi24.ro.

Șefa Comisiei Europene amintește că UE a bătut palma cu 5 producători de vaccinuri anti-COVID. Avantajul este că serurile folosesc 4 tehnologii diferite care ar putea fi eficiente pentru diverse segmente ale populației.

„EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor – n.r.) este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor și dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizația de punere pe piață pentru vaccinurile Biontech și Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a spus Von der Leyen.

„Am adoptat 5 contracte cu BionTech, CureVac, Astra/Zeneca, Johnson&Johnson și Sanofi. Continuăm negocierile cu Moderna și suntem în tratative cu Novavax. A fost îmbucurător să vedem că toate statele membre au fost de acord să cumpere aceste vaccinuri și să rămână în portofoliul nostru. Acest portofoliu de 5 vaccinuri, să sperăm că 6 în curând, este important pentru că acoperă patru tehnologii de producție diferite. Poate că anumite vaccinuri funcționează mai bine în unele părți din populație decât altele”, a adăugat ea.

***

Potrivit datelor portalului Worldometers, până acum, la nivel mondial, au fost depistate peste 57,2 mln de infectări cu noul coronavirus și 1,36 mln de decese. Lideri la numărul de cazuri sunt SUA, Brazilia și India.

În Europa, numărul de cazuri confirmate oficiale a ajuns la circa 15 mln, iar cel deceselor – de 342 de mii. Cele mai multe cazuri de pe bătrânul continent au fost confirmate în Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie și Italia.

 

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: