Din penitenciar în arest la domiciliu. Judecătorii au schimbat măsura de arest în cazul a trei ex-deputați, acuzați de îmbogățire ilicită
Full Article 2 minutes read

Din penitenciar în arest la domiciliu. Judecătorii au schimbat măsura de arest în cazul a trei ex-deputați, acuzați de îmbogățire ilicită

Magistrații Judecătoriei Chișinău au schimbat măsura de arest pentru 3 foști deputați, acuzați de îmbogățire ilicită.  Judecătorii au dispus pe 31 martie plasarea acestora în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile. Informația a fost confirmată de Procuratura Anticorupție.

Ținând cont de deciziile instanței de judecată, procurorii anticorupție urmează să le conteste cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

În partea ce se referă la un alt ex-deputat, aflat în arest preventiv, procurorii la fel au înaintat demers la prelungirea termenului de arest, care va fi examinat pe parcursul zilei de mâine, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Pe 30 martie, Procuratura Anticorupție a anunțat că, în perioada februarie-martie 2022, în comun cu Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a aplicat sechestre pe bunuri în valoare totală de aproape 7 milioane lei, ce aparțin ex-deputaților, vizați în cadrul dosarelor penale de îmbogățire ilicită.

Astfel, de la trei foști parlamentari au fost sechestrate 5 bunuri imobile, în valoare totală de 6 562 006,34 lei. Iar, de la 4 ex-deputați au fost ridicați în numerar peste 358 mii lei.

Amintim că, pe 2 februarie, au fost reținuți pentru îmbogățire ilicită cinci ex-deputați: Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sârbu.

Pe 4 februarie, magistrații Judecătoriei cu sediul Ciocana au admis cererea procurorilor de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile, în privința fostului deputat Anatolie Zagorodnîi. El este acuzat de îmbogățire ilicită în dosarul de luare de mită a 14 foști deputați comuniști în 2015.

Pe 10 februarie, judecătorii au schimbat măsura preventivă față de ex-deputata Violeta Ivanov, care a fost plasată în arest la domiciliu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: