Diplomat rus de la Chișinău, declarat „persona non grata”, după ce Moscova a organizat alegeri în Transnistria
Full Article 1 minutes read

Diplomat rus de la Chișinău, declarat „persona non grata”, după ce Moscova a organizat alegeri în Transnistria

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, a fost convocat astăzi, 19 martie, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Diplomația de la Chișinău și-a exprimat nota de protest, după ce Moscova a organizat alegerile prezidențiale din Rusia pe teritoriul regiunii transnistrene al Republicii Moldova, contrar poziției autorităților moldovenești.

„Ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, anunță MAE.

Amintim că Federația Rusă a organizat alegerile în regiunea transnistreană pe 17 martie, fără acordul Chișinăului. Autoritățile constituționale din Moldova, SUA, România și Marea Britanie au criticat Rusia, acuzând-o că încalcă, astfel, integritatea teritorială și suveranitatea țării noastre. În cadrul scrutinului, potrivit presei locale, au participat peste 46 de mii de oameni. Aproape 45 de mii din ei, adică 97%, au votat pentru Vladimir Putin. Rezultatele alegerilor din 17 martie indică cea mai mică prezență la vot la prezidențiale organizate de Rusia în stânga Nistrului, din ultimii 18 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: