Directorul Autorității Aeronautice Civile, din nou demis. Fusese repus în funcție de instanță
Full Article 2 minutes read

Directorul Autorității Aeronautice Civile, din nou demis. Fusese repus în funcție de instanță

Octavian Nicolaescu a fost demis din funcția de director al Autorității Aeronautice Civile (AAC). Informația a fost confirmată de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe 17 noiembrie. Spînu a anunțat că a fost semnat și ordinul de încetare a raporturilor de serviciu.

„Întru executarea dispozitivului Deciziei Curții de Apel Chișinău nr. 3a-416/21 din 16 noiembrie 2021 am semnat ordinul de încetare a raporturilor de serviciu al dlui Octavian Nicolaescu din funcția de director al Autorității Aeronautice Civile”, a precizat ministrul.

Amintim că Octavian Nicolaescu a mai fost demis din această funcție pe 15 februarie 2019, însă în urma unei decizii luate de Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, acesta a revenit în fotoliul de director al AAC.

Directorul și directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile, Octavian Nicolaescu și Vladimir Gorea, au fost suspendați din funcție în septembrie 2019, în timpul Guvernului Sandu.

Anterior, PAS l-a acuzat pe Octavian Nicolaescu că a admis ani la rând acumularea datoriilor de către Avia Invest.

Pe 14 mai 2020, într-o conferință de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele de atunci al țării, Igor Dodon, a adus acuzații Guvernului Sandu cu privire la reeșalonarea datoriei companiei Avia Invest. Potrivit acestuia, dacă datoria nu era reeșalonată, contractul de concesionare ar fi fost anulat. Partidul Acțiune și Solidaritate a dezmințit acuzațiile lui Igor Dodon. Într-un comunicat, aceștia au declarat că  Guvernul nu are nicio legătură cu reeșalonarea datoriilor, iar decizia a fost luată de Octavian Nicolaescu, fostul director al Autorității Aeronautice Civile, „pus în funcție de PD”.

La rândul său, Nicolăescu a respins acuzațiile.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: