Ex-directorul Autorității Aeronautice Civile a fost repus în funcție prin hotărârea judecătorilor
Full Article 2 minutes read

Ex-directorul Autorității Aeronautice Civile a fost repus în funcție prin hotărârea judecătorilor

Octavian Nicolaescu, fostul director al Autorității Aeronautice Civile (AAC), a fost repus în funcție în urma deciziei luate de Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani. Acesta fusese demis pe 15 februarie 2019.

Într-un comunicat publicat pe 22 ianuarie, reprezentanții AAC amintesc că Octavian Nicolaescu a depus eforturi pentru a înlătura neconformitățile majore, depistate de inspectorii EASA în luna Februarie 2019, motiv pentru care unele companii aeriene din Republica Moldova au fost incluse în lista de siguranță a UE.

„AAC a elaborat și coordonat cu reprezentanții Comisiei Europene un plan de acțiuni corective, menite să înlăture neconformitățile identificate și să permită excluderea operatorilor naționali din Lista de Siguranță a UE în aprilie 2020. AAC a întreprins toate măsurile pentru implementare a planului de acțiuni, fapt care a fost pozitiv apreciat de reprezentanții Comisiei Europene, iar conducerea Autorității Aeronautice Civile fiind încurajată să continue același parcurs, ce ar impulsiona excluderea operatorilor naționali din Lista de Siguranță. După demiterea dlui Nicolaescu planul de acțiuni nu a mai fost implementat”, se mai arată în comunicat.

***

Directorul și directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile, Octavian Nicolaescu și Vladimir Gorea, au fost suspendați din funcție în septembrie 2019, în timpul Guvernului Sandu.

Anterior, PAS l-a acuzat pe Octavian Nicolaescu că a admis ani la rând acumularea datoriilor de către Avia Invest.

Pe 14 mai 2020, într-o conferință de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele de atunci al țării, Igor Dodon, a adus acuzații Guvernului Sandu cu privire la reeșalonarea datoriei companiei Avia Invest. Potrivit acestuia, dacă datoria nu era reeșalonată, contractul de concesionare ar fi fost anulat.Partidul Acțiune și Solidaritate a dezmințit acuzațiile lui Igor Dodon. Într-un comunicat, aceștia au declarat că  Guvernul nu are nicio legătură cu reeșalonarea datoriilor, iar decizia a fost luată de Octavian Nicolaescu, fostul director al Autorității Aeronautice Civile, „pus în funcție de PD, partenerul actual de coaliție al lui Dodon”.

La rândul său, Nicolăescu a respins acuzațiile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: