captură video

Directorul interimar al INFOCOM demisionează din funcție. Denunță presiuni politice

Directorul interimar INFOCOM, Sergiu Ceban, și-a anunțat dat demisia. Într-un briefing susținut pe 12 ianuarie, Ceban susține că în ultima perioadă ar fi fost supus presiunilor politice.

„Odată cu multiple presiuni politice am decis să nu aduc aportul diferitor insinuări nefondate. Am decis să-mi declar demisia. Sper mult ca acele procese de modernizare a instituției care le-am pornit vor fi continuate, deoarece sunt și eu cetățean al acestui oraș. Am venit aici pentru a arăta rezultate frumoase, nu pentru a fi implicat în jocuri murdare”, a specificat Sergiu Ceban.

Amintim că la sfârșitul lunii decembrie, în spațiul public au apărut informații despre numirea lui Sergiu Ceban în funcția de director interimar al INFOCOM. Acesta fusese numit în noiembrie, fără vreun anunț oficial din partea Primăriei.

Într-o scrisoare anonimă expediată Ziarului de Gardă se menționa că: „Sergiu Ceban a fost pus în funcția de director interimar al Î.M. „Infocom” cu scopul de a prelua în mod fraudulos baza de date, precum și softul care este estimat foarte scump și unic cu transfer la companiile ce-i aparțin”.

În cadrul briefingului de astăzi, acesta a negat toate informațiile apărute în presă în ultima perioadă, declarând că „sunt insinuări nefondate și nu au nicio baza juridică”.

Săptămâna trecută, și consilierii municipali PAS au publicat o investigație prin care îl acuză pe edilul capitalei, Ion Ceban, că ar fi pus la cale preluarea întreprinderii iar Sergiu Ceban, numit în funcție prin dispoziția primarului, are afaceri în același domeniu, iar scopul său ar fi falimentarea INFOCOM-ului.

Cei vizați au respins acuzațiile.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: