Discuția dintre Putin și Dodon. Rusia va oferi agricultorilor moldoveni motorină în valoare de 5,4 mln de euro (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Discuția dintre Putin și Dodon. Rusia va oferi agricultorilor moldoveni motorină în valoare de 5,4 mln de euro (VIDEO)

Rusia va oferi agricultorilor din Republica Moldova motorină în valoare de circa 5,4 mln de euro. Despre acest lucru a anunțat președintele Federației Ruse Vladimir Putin, în cadrul conferinței video cu președintele Igor Dodon, se arată într-un comunicat publicat de serviciul de presă al Kremlinului.

Vladimir Putin i-a cerut lui Igor Dodon lista întreprinderilor agricole care au fost cel mai mult afectate de secetă.

„Știm că în acest an Moldova s-a confruntat cu probleme economice, nemaivorbind de coronavirus, iar agricultorii sunt nevoiți să lupte și cu consecințele secetei. În urma solicitării Dvs, am decis să alocăm mijloace financiare în mărime de 500 mln de ruble (circa 5,4 mln euro, NM) în calitate de ajutor umanitar pentru a oferi combustibil întreprinderilor agricole care au suferit cel mai mult, după cum ați solicitat. Prima tranșă va constitui jumătate din sumă. Așteptăm, Igor Nicolaevici, lista întreprinderilor care au nevoie în primul rând de acest ajutor”, i-a spus liderul de la Kremlin lui Igor Dodon.

Președintele Rusiei Vladimir Putin s-a referit și la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

„Sper foarte mult ca după alegerile prezidențiale care vor avea loc chiar peste o lună (apropo, vă urez succes) veți reuși să continuați munca privind refacerea legăturilor dintre statele noastre și dezvoltarea acestora”, a precizat Putin.

Posted by Dodon Igor on Monday, September 28, 2020

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: