DOC Bărbatul care a omorât în bătaie un bebeluș la Hâncești scapă de închisoare din cauza problemelor psihice
Full Article 2 minutes read

DOC Bărbatul care a omorât în bătaie un bebeluș la Hâncești scapă de închisoare din cauza problemelor psihice

Valeriu Demciuc, bărbatul care a ucis un bebeluș, la Hâncești, a fost absolvit de răspundere penală, din cauza problemelor psihice. Astfel, bărbatul nu va face închisoare, dar va fi internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Decizia a fost pronunțată, pe 10 august, de către Judecătoria Hâncești, sediul Central.

Potrivit hotărârii judecătorești, instanța l-a recunoscut vinovat de omor pe Valeriu Demciuc, însă acesta va evita pedeapsa cu închisoare din cauza problemelor psihice pe care le are. În document se indică faptul că bărbatul se absolvă de răspundere penală „pentru faptele constatate în legătură cu săvârșirea acestora în stare de iresponsabilitate”.

„Se aplică în privința lui Demciuc Valeriu măsura de constrângere cu caracter medical sub formă de internare într-o instituție psihiatrică cu supraveghere riguroasă, în cadrul IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie”, se arată în hotărârea judecătorească.

Decizia nu este definitivă și poate fi constestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

 

***

Amintim că crima a avut loc pe 28 iunie, la Hâncești. Bărbatul, care are 40 de ani, a omorât în bătaie bebelușul de doar o lună. Poliția preciza atunci că bărbatul stă la evidența medicului psihiatru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: