DOC Comisia Situații Excepționale interzice transportarea lemnelor pe timp de noapte
Full Article 1 minutes read

DOC Comisia Situații Excepționale interzice transportarea lemnelor pe timp de noapte

Transportarea lemnelor către consumatorii casnici între orele 23.00 – 06.00 a fost interzisă. O decizie în aces sens a fost luată de Comisia Situații Excepționale (CSE) pe 8 august.

Între timp, agenția „Moldsilva” va asigura evidența masei lemnoase recoltate, comercializate, locul depozitării stocurilor disponibile. Totodată, textul Dispoziției prevede repartizarea lemnelor exclusiv consumatorilor casnici și entităților publice, cu limita de comercializare de 3 metri steri de masă lemnoasă per gospodărie casnică.

De asemenea, au fost instituite măsuri în vederea simplificării procedurilor privind autorizarea lucrărilor de recoltare a vegetației forestiere. Autorizațiile pentru tăieri în fondul forestier şi în vegetația forestieră din afara fondului forestier vor putea fi eliberate în baza cererii deținătorului de teren și actului de cercetare fitosanitară a arborilor. Termenul de examinare a cererii pentru obținerea autorizației a fost redus de la 20 la 10 zile.

A fost revizuită lista documentelor necesare pentru obținerea autorizaţiei de mediu pentru folosinţa specială a apei în scopul irigării terenurilor agricole din lacuri de acumulare sau iazuri. Noile prevederi vor fi valabile până la 30 septembrie 2022.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: