Copil de 1 an, bătut de mamă la Hâncești. O deputată PAS cere autorităților locale și raionale să ia atitudine
Full Article 2 minutes read

Copil de 1 an, bătut de mamă la Hâncești. O deputată PAS cere autorităților locale și raionale să ia atitudine

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Angela Munteanu Pojoga s-a autosesizat după ce postul de televiziune PRO TV Chișinău a publicat mai multe imagini video în care se vede cum un copil de un an și jumătate, din satul Lăușna, Hâncești, este bătut de mama sa. Parlamentara a anunțat pe 23 februarie că a făcut un demers către autoritățile locale, pentru a afla informații despre familia micuțului și despre măsurile luate pentru protecția minorului.

Revin la cazul bebelușului bătut cu cruzime de propria mamă din satul Lăpușna, Hîncești. M-am autosesizat și am facut un demers către instanțele abilitate să ofere sprijin și siguranță copiilor, pentru că este inadmisibil să tolerăm o astfel de atitudine. E important să conștientizăm că asemenea abordare este un drum spre nicăieri. Cer autorităților locale și raionale să ia atitudine și fiecare dintre noi să-și facă munca acolo unde este delegat”, a menționat deputata PAS.

Potrivit jurnaliștilor de la PRO TV Chișinău, imaginile video au fost obținute de către tatăl copilului, care a instalat în casă camere ascunse. Bărbatul susține că a recurs la acest gest pentru că a observat că minorul s-ar teme de mama sa.

Contactată de NM, ofițerul de presă al IP Hîncești Cristina Vicol a declarat că oamenii legii au fost sesizați pe 21 februarie de către tatăl minorului, un bărbat de 27 de ani. El le-a spus polițiștilor că soția sa, de 22 de ani, ar fi bătut copilul de un an și jumătate în repetate rânduri. „Polițiștii întreprind măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată, au fost sesizată și comisia multidisciplinară din cadrul APL”, a menționat Cristina Vicol

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: