DOC Covor, icoană placată cu aur și cărți. Cadourile de zeci de mii de lei primite de Maia Sandu de la începutul anului
Full Article 2 minutes read

DOC Covor, icoană placată cu aur și cărți. Cadourile de zeci de mii de lei primite de Maia Sandu de la începutul anului

Instituția prezidențială a făcut publică lista cadourilor protocolare admisibile oferite în dar șefei statului în cadrul vizitelor sale oficiale sau vizitelor oficialilor străini în Republica Moldova. Potrivit documentului făcut public de Președinție, în trimestrul I al anului curent, Maia Sandu a primit, în total, 8 cadouri protocolare, cu o valoare total estimată la 31.500 mii lei.

Astfel, cel mai scump cadou primit de șefa statului în primele trei luni ale anului 2024 a venit din partea ambasadorului Azerbaidjanului la Chișinău, Ulvi Vagif oglu Bakhshaliyev, care i-a dăruit Maiei Sandu un covor de lână în stil popular tradițional, în contextul ceremoniei de acreditare a ambasadorilor agreați. Valoarea cadoului se ridică la 17.500 lei.

Cele mai puțin valoroase cadouri primite de șefa statului de la începutul anului sunt o placă personalizată cu gravura stemei Serviciului de Protecție și Pază de Stat și un tablou-suvenir, care reprezintă mărțișorul. Ambele cadouri au fost estimate la 250 de lei, fiecare.

Printre alte cadouri primite de președinta țării se regăsesc: o icoană în ramă placată cu aur și argint, acoperită în veșminte cu cristale și perle; cărți, brățară și o tăviță din staniu.

Potrivit Președinției, toate cadourile protocolare sunt înregistrate în Registrul de evidență a cadourilor admisibile și au fost trecute în proprietatea instituției prezidențiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: