(DOC) Reniță sesizează ANI și cere verificarea averii deputaților socialiști Bolea, Furculiță și Odnostalco
Full Article 2 minutes read

(DOC) Reniță sesizează ANI și cere verificarea averii deputaților socialiști Bolea, Furculiță și Odnostalco

Deputatul fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr (DA) Iurie Reniță a expediat trei sesizări adresate președintei Autorității Naționale de Integritate (ANI) Rodica Antoci, cu solicitarea de a verifica averea declarată de către parlamentarii socialiști Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Corneliu Furculiță.

Într-o postare publicată pe 8 septembrie pe pagina sa de Facebook, Iurie Reniță a atras atenția că a expediat sesizările la ANI pentru că Procuratura Generală „nu se grăbește să dea verdictul (din considerente politice)”.

„Am pregătit seturile de materiale și probele concludente despre spălarea de bani din Rusia prin faimoasa filiera Bahamas și utilizarea acestora în campania prezidențială a lui Igor Dodon din anul 2016. (…) Considerăm că ANI trebuie să demonstreze, în sfârșit, că este o instituție independența de factorii politici decizionali, dar dependentă exclusiv de lege și adevăr”, a menționat Iurie Reniță.

Deputatul a precizat că „în timpul cel mai apropiat vor urma și alți lideri „integri” psrm-iști, toți implicați în spălarea a 1,5 milioane de euro din Federația Rusă prin filiera Bahamas”.

Din nou despre Bahamasul PSRM-iștilor Furculiță, Bolea și OdnostalcoDupă cum am promis la ultima conferință de presă…

Posted by Iurie Reniță on Monday, 7 September 2020

Amintim că, pe 3 septembrie, deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu au prezentat niște documente care ar demonstra că mai mulți deputați ai Partidului Socialiștilor ar fi contractat împrumuturi financiare de la compania „Exclusiv Media” (fondată de liderului fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță), fără să indice acești bani în declarațiile de avere și interese personale. Ulterior, banii ar fi fost utilizați pentru finanțarea PSRM. De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a formațiunii politice, Irina Astahova, a declarat că declarațiile lui Reniță și Țîcu ar avea legătură cu campania electorală și a dat asigurări că toți deputații formațiunii acționează exclusiv în limitele legii.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: