(DOC) Un membru al Partidului Comunist a reușit să scape de amendă, după ce a purtat panglica Sf. Gheorghe
Full Article 3 minutes read

(DOC) Un membru al Partidului Comunist a reușit să scape de amendă, după ce a purtat panglica Sf. Gheorghe

Un membru al Partidului Comuniștilor (PCRM), Anton Miron, a putut contesta în instanță o amendă de 9 000 de lei aplicată acestuia de polițiști pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe în timpul evenimentelor dedicate Zilei de 9 mai 2022. Informațiile au fost făcute publice pe siteul oficial al PCRM.

Anton Miron ar fi ținut în mâini un portret al tatălui său, decorat cu panglica Sfântul Gheorghe. Pe 15 iunie, bărbatul a primit o amendă de 9 000 de lei în acest sens.

Comunistul a protestat însă împotriva deciziei poliției de a aplica o amendă. În instanță acesta s-a apărat, fără avocați.

Astfel, instanța de judecată a decis încetarea procesului contravenţional intentat împotriva lui Anton Miron din motivul lipsei faptului contravenţiei şi nulităţii procesului-verbal cu privire la contravenţie.

Totodată, bărbatul are dreptul să ceară şi să primească despăgubiri pentru prejudiciul cauzat prin acţiunile sau inacţiunile ilicite ale autorităţii competente.

„Trebuie doar să-l cunoști pe Anton Semenovici. Nu a suportat acțiunile demagogice ale autorităților și organelor de drept, înjosind demnitatea umană. (…) Fără îndoială, de cinci-șase ori să vină să dea mărturie polițiștilor și anchetatorului pentru lămuriri – asta e încă o bătaie de cap. Mai ales pentru o persoană în vârstă cu o sănătate nu tocmai perfectă. Dar tovarășul Miron este comunist. În instanță s-a apărat, fără avocați. Sensul apărării a fost construit pe faptul că acțiunea de sărbătorire a Zilei Victoriei este pașnică, nu militară, criminală, anti-umană. Iar Anton Semenovici nu s-a angajat în nicio „propaganda de război”, ci, dimpotrivă, prin acțiunile sale a făcut apel la pace, a onorat tradițiile de familie și creșterea părintească, menite să onoreze strămoșii noștri eroici care au murit în război”, au scris reprezentanții PCRM.

Din 20 aprilie 2022, pe teritoriul Republicii Moldova este interzisă confecționarea, promovarea sau răspândirea panglicii Sfântului Gheorghe și a literelor Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina. Persoanele fizice care vor sfida noua lege pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore.

În privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.  


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: