Dodon a publicat reacția „prietenului” său Ceaika la sancțiunile UE: Vom continua să ajutăm poporul frățesc moldovenesc
Full Article 2 minutes read

Dodon a publicat reacția „prietenului” său Ceaika la sancțiunile UE: Vom continua să ajutăm poporul frățesc moldovenesc

Fostul președinte Igor Dodon a publicat reacția „prietenului” său Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-rusă, la includerea acestuia în lista de sancțiuni, pe care UE a aprobat-o pe 30 mai. Această listă include 5 persoane care „amenință suveranitatea și independența Republicii Moldova”. Dodon a numit decizia UE „o adevărată răutate”, menționând că Ceaika „a realizat proiecte umanitare în Moldova” și a „trimis medicamente”.

Dodon a publicat pe canalul său de Telegram reacția lui Ceaika la includerea sa în lista de sancțiuni, numindu-l „prieten”. În mesajul său, Ceaika a declarat că viața lui va fi legată doar de Rusia și va continua să ajute „poporul frățesc moldovenesc”.

Nu-mi pasă deloc de încercările mărunte ale degeneraților din UE, care mi-au impus aceste sancțiuni amuzante, ca și de colegii lor de la grădina zoologică din SUA. În ceea ce privește Moldova, eu și echipa mea implementăm acolo de câțiva ani numeroase proiecte umanitare și educaționale. Viața multor cetățeni ai Moldovei, noi am făcut-o un pic mai bună, dar multora le-am salvat viața, așa cum a fost inclusiv în timpul luptei cu Covid-ul. Spre deosebire de o grămadă de rusofoni proști care au preluat temporar puterea în Moldova și încearcă să șteargă din memoria poporului frățesc moldovenesc pentru Rusia paginile comune ale istoriei, paginile victoriilor în Războiul împotriva fascismului!”, a menționat Ceaika.

Vom continua să ajutăm poporul frățesc moldovenesc și să ne continuăm proiectele sociale și umanitare”, a conchis Igor Ceaika.

Consiliul Uniunii Europene a decis, pe 30 mai, să-i sancționeze pe Ilan Șor, Marina Tauber, Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc și Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-rusă, care sunt acuzați că vor să destabilizeze situația din Republica Moldova. Sancțiunile impuse de UE la cererea Ministerului de Externe din România vizează înghețarea fondurilor deținut de aceste persoane în UE și interdicții de călătorie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: