Dodon: „Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari”
Full Article 2 minutes read

Dodon: „Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari”

Șeful statului, Igor Dodon, a venit cu o reacție pe Facebook după ce Ministerul Afacerilor Externe al României a criticat declarațiile premierului Chicu la adresa europarlamentarului Siegfried Mureșan.

„Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membrii ai unor partide de opoziție din Republica Moldova”, a scris Dodon.

„Cu regret în ultima perioadă asistăm tot mai des la folosirea în scop politicianist și populist a relațiilor noastre cu unii dintre partenerii externi și consider că aceste abordări trebuie să înceteze. Colaborarea noastră trebuie să fie una orientată strict spre interesele cetățenilor și să nu fie afectată de diferite declarații indiferent de care parte sunt făcute”, a mai spus Dodon.

Totodată, șeful statului a reiterat faptul că pledează pentru o politică externă echilibrată și relații reciproc avantajoase și cu estul și cu vestul.

Amintim că ieri, 22 mai, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că „guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”, premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe Facebook. „Stau și mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa?”, a scris Chicu.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunțat că consideră aceste declarațiile drept „complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: