Dodon, despre alegerile parlamentare: „Am mari dubii că se va reuși pe 11 iulie” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Dodon, despre alegerile parlamentare: „Am mari dubii că se va reuși pe 11 iulie” (VIDEO)

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon se îndoiește că alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie, așa cum a anunțat președinta țării Maia Sandu. În cadrul video blogului său „Președintele răspunde” publicat pe 7 mai, socialistul și-a exprimat convingerea că, în următoarele săptămîni, numărul de infectări cu COVID-19 va crește subit.

„Alegerile parlamentare anul curent sunt inevitabile. Dar vor avea loc pe 11 iulie sau nu vom vedea. Noi suntem gata. Dar eu am mari dubii că se va reuși pe 11 iulie. Eu rămân pe poziția că Maia Sandu s-a grăbit când a dizolvat parlamentul”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM este de părere că în următoarele săptămâni va crește numărul de îmbolnăviri cu coronavirus.

„Vreau să văd care vor fi argumentele atunci când cetățenii vor veni la Președinție în fiecare zi și vor aminti Maiei Sandu că, în fiecare zi, au murit în Moldova, în ultimele 24 de ore, câte 100 sau 200 de oameni, iar de la începutul campaniei electorale pe care a lansat-o Maia Sandu au murit 1000 sau 2000. Asta va fi pe conștiința dvs și a doamnei Domnica Manole. Credeți că asta nu se va întâmpla? Vor fi proteste, flashmob-uri non stop”, a mai spus Dodon.

De asemenea, socialistul a atras atenția că în bugetul de stat nu există banii necesari pentru desfășurarea scrutinului.

***

Alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru 11 iulie. Pentru desfășurarea scrutinului este necesară suma de 125 mln de lei. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a menționat că suma este exagerată și, în prezent, în Fondul de rezervă nu există acești bani. De cealaltă parte, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Igor Grosu susține că Guvernul tergiversează procesul de alocare a banilor pentru organizarea alegerilor anticipate. În cazul în care, intenționat, nu va fi adoptată o astfel de decizie, liderul PAS spune că formațiunea sa va face apel la cetățeni, să iasă în stradă pentru a-și apăra dreptul la vot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: