Dodon, despre partidul lui Chicu: „Mai degrabă aș crea o coaliție cu el decât cu Maia Sandu”
Full Article 2 minutes read

Dodon, despre partidul lui Chicu: „Mai degrabă aș crea o coaliție cu el decât cu Maia Sandu”

Igor Dodon nu exclude o coaliție cu partidul fondat de fostul prim-ministru Ion Chicu, dacă acesta va reuși să acceadă în parlament. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM în cadrul ediției din 31 martie a emisiunii „Expertiza” de la postul de radio Sputnik Moldova.

Igor Dodon a amintit că el a fost cel care l-a desemnat pe Ion Chicu la funcția de prim-ministru: „Mulți dintre cei care au fost în prima linie, după ce pleacă din funcție, încearcă să creeze o forță politică. Și, probabil, și Ion Chicu face parte din această categorie. Toți știu că Chicu a fost desemnat la funcția de premier de PSRM și de mine, în calitate de președinte. L-am susținut atunci când toți l-au atacat în legătură cu unele probleme de anul trecut. L-am susținut, apărat și nu am lăsat să fie demis”.

Liderul PSRM susține că el și Chicu au opinii diferite față de anumite abordări principiale.

„El pledează pentru integrare europeană și consideră că Moldova trebuie să devină membru al UE cu orice preț. Iar poziția mea este că Moldova nu va deveni și nu trebuie să devină membru al UE, trebuie să aibă relații de prietenie și cu estul și cu vestul. Dar viitorul este un parteneriat strategic cu Federația Rusă. Și să mergi în UE, acolo de unde mulți pleacă și unde sunt prejudiciate interesele naționale pentru a da o parte din suveranitate Bruxelles-ului… nu sunt de acord”, a argumentat Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a declarat că nu este de acord nici cu opinia lui Ion Chicu privind revenirea la județe și a subliniat că fostul premier nu a fost membru al PSRM.

„Dacă va accede în parlament, mai degrabă aș crea o coaliție cu el decât cu Maia Sandu sau cu alți cetățeni care se cred mari politicieni. De aceea, dacă va reuși… Să încerce!”, a conchis Dodon.

***

Ion Chicu a anunțat în dimineața de 31 martie despre crearea Grupului de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). Din noua formațiune politică ar urma să facă parte mai mulți foști membri ai guvernului pe care l-a condus Ion Chicu, inclusiv Viorica Dumbrăveanu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: