Dodon este sigur că moțiunea de cenzură va cădea: „Cel mai probabil, nici cvorum nu va fi la această ședință”
Full Article 2 minutes read

Dodon este sigur că moțiunea de cenzură va cădea: „Cel mai probabil, nici cvorum nu va fi la această ședință”

Președintele în exercițiu Igor Dodon este de părere că moțiunea de cenzură asupra activității guvernului va cădea și că, cel mai probabil, nu va fi asigurat nici măcar cvorumul în cadrul ședinței extraodinare a parlamentului. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 18 decembrie a platformei online „Președintele Igor Dodon răspunde”.

„Este dreptul deputaților, atunci când vor să ceară demiterea unui guvern. (…) A fost depusă regulamentar și trebuie să fie dezbătută. Ea poate fi dezbătută peste trei zile, la prima ședință a parlamentului de săptămâna viitoare. Cel mai probabil, săptămâna viitoare va fi convocată ședința parlamentului”, a explicat Dodon.

Totuși, liderul neoficial al socialiștilor s-a arătat convins că Ion Chicu va rămâne în fruntea guvernului.

„În opinia mea, această moțiune nu are nicio șansă să fie votată. Cel mai probabil, nici cvorum nu va fi la această ședință a parlamentului. Această moțiune va cădea. Ce va urma până la moțiune și ce va urma după moțiune – n-o să deschid acum parantezele, veți vedea săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare va fi una foarte, foarte interesantă” a conchis Dodon.

***

Pe 16 decembrie, deputatul PAS Mhai Popșoi a venit în fața agricultorilor care protestau în fața legislativului și a anunțat că formațiunea va depune o moțiune de cenzură. În aceeași zi, liderul interimar al PAS Igor Grosu a dat citire moțiunii de cenzură. Aceasta a fost semnată de 34 de deputați.

Precizăm că, anterior, PSRM i-a cerut în repetate rânduri președintei alese, Maia Sandu, să numească un nou guvern și chiar s-a arătat gata să îl voteze, în anumite condiții.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: