Dodon, hotărât să testeze vaccinului rusesc împotriva coronavirusului. Ce a discutat cu ambasadorul Rusiei în Moldova?
Full Article 2 minutes read

Dodon, hotărât să testeze vaccinului rusesc împotriva coronavirusului. Ce a discutat cu ambasadorul Rusiei în Moldova?

Președintele Igor Dodon a avut pe 25 august o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Potrivit șefului statului, printre subiectele discutate se numără și primirea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului.

„Am discutat un șir de chestiuni cu privire la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre cele două state, fiind unanimi în opinia privind necesitatea consolidării lor în continuare, întru binele popoarelor noastre. În mod separat, am abordat subiectul ce ține de primirea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului și, în acest context, am reiterat disponibilitatea de a-l testa personal”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Igor Dodon și-a exprimat recunoștința față de partea rusă pentru disponibilitatea de a oferi gratuit 40-50 mii de tone de motorină pentru fermieri moldoveni.

Amintim că pe 13 august, Dodon a anunțat că Republica Moldova va expedia un demers autorităților de la Moscova pentru a obține vaccinul contra COVID-19 creat de ruși.

Precizăm că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie.

Pe de altă parte, cercetătorii care au dezvoltat vaccinul rusesc, finanțați de autoritățile de la Moscova, susțin că vaccinul este sigur.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: