Dodon: L-am rugat pe Kozak prelungească livrarea gazelor la contractul pe care l-am semnat noi (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Dodon: L-am rugat pe Kozak prelungească livrarea gazelor la contractul pe care l-am semnat noi (VIDEO)

Deputatul socialist Igor Dodon a avut, la Moscova, o întrevedere cu adjunctul șefului Administrației Prezidențiale, Dmitri Kozak și l-a rugat să ofere Republicii Moldova un preț de cel mult $240 pentru o mie de metri cubi de gaz. Dezvăluirea a fost făcută de Dodon în cadrul unui briefing din 8 octombrie.

„Am văzut că cineva se dădea cu părerea că „de ce s-a dus Dodon la Moscova? ca să îi convingă pe ruși să plătim mai mult pentru gaze? Aberații. Din contra, pe domnul Kozak, când am avut o întrevedere, ieri sau alaltăieri, l-am rugat să prelungească livrarea gazelor la contractul pe care l-am semnat noi și sper că guvernul RM va fi destul de inteligent pentru a ajunge la astfel de rezultate în urma negocierilor. Asta înseamnă preț $220-230 pentru mia de metri cubi până la sfârșitul anului și un $230-240 pentru anul viitor”, a menționat Dodon.

Igor Dodon a mai spus că intenționează să meargă la Moscova după ce noul legislativ își va începe activitatea: „Dl Kozak este reprezentantul lui Putin pentru Moldova. A fost subiectul de bază pe care l-am discutat, inclusiv deplasarea deputaților noștri, din grupul de prietenie, la Moscova. Duma de Stat va fi inaugurată pe 12 octombrie. După aceea, am putea să mergem pentru a relansa buna colaborare dintre cele două parlamente”.

În ajun, liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin i-a adresat un mesaj de felicitare președintelui rus Vladimir Putin și l-a  rugat „să întindă o mână de ajutor” Moldovei în ceea ce privește livrarea de gaze.

Săptămâna trecută, vicepremierul Andrei Spînu a confirmat că, pe parcursul lunii octombrie, Republica Moldova va achita $790 pentru 1000m3 de gaz. Se întâmplă din cauza că precedentul contract cu Gazprom a expirat, iar autoritățile nu au reușit să încheie un nou acord. Subiectul privind livrarea gazelor va fi abordat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu în cadrul Forumul Internațional al Gazelor, care se desfășoară la Sankt Petersburg pe 7 și 8 octombrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: