Dodon pregătește decizia privind viitorul său politic: „Voi veni cu un anunț despre ce facem mai departe”
Full Article 3 minutes read

Dodon pregătește decizia privind viitorul său politic: „Voi veni cu un anunț despre ce facem mai departe”

Ex-președintele țării Igor Dodon a dat de înțeles că s-ar putea implica mai activ în politica mare. Anunțul a fost făcut pe 28 noiembrie. Politicianul, care în prezent este președinte de onoare al Partidului Socialiștilor (PSRM) a menționat că va anunța o decizie despre viitorul său politic în circa două luni. Până atunci, planifică vizite în teritoriu și discuții cu cetățenii țării.

Igor Dodon a menționat că săptămâna trecută am fost în două raioane, iar în cea curentă are planificate 4 raioane.

Stimați cetățeni, eu voi veni să discut cu voi despre ce se întâmplă în țară. Pentru ca împreună să luăm apoi o decizie. Eu știu că unii mă întreabă ce fac, revin mai activ în fruntea partidului… Vreau să vă informez că am luat decizia ca timp de câteva luni să merg în teritoriu, în centrele raionale, o să discut cu oamenii și peste două luni, la sfârșitul lui ianuarie-începutul lui februarie voi lua decizia și voi veni cu un anunț despre ce facem mai departe.  În această perioadă voi fi alături de cetățeni”, a declarat socialistul.

Amintim că, în decembrie 2021, Igor Dodon a fost ales președinte de onoare al PSRM. În cadrul aceluiași eveniment a fost aprobat noul program politic al PSRM, dar și noua redacție a statutului formațiunii. În urma acestor modificări, funcția de președinte de partid va fi lichidată și va fi creat un nou organ de conducere – executivul politic.

Anterior, în octombrie, Dodon a renunțat la imunitatea parlamentară și la mandatul de deputat, pe motiv că nu se regăsește în componența actualului legislativ. Tot atunci, socialistul a anunțat că a acceptat propunerea de a conduce noua organizație – „Uniunea de afaceri moldo-rusă”, care a fost înregistrată în luna iunie la Chișinău. Fondator al acestei organizații, din partea Federației Ruse, este Asociația Oamenilor de Afaceri „Delovaya Rossia”. Igor Dodon a precizat că misiunea sa va consta în atragerea investițiilor din Rusia, aprofundarea relațiilor economice între Moldova și Rusia și acordarea de ajutor antreprenorilor care caută parteneri în Rusia.

Potrivit unei investigații publicate de RISE Moldova pe 7 noiembrie 2022, Igor Dodon primea un salariu de 202 mii de lei pe lună, bani care ar fi provenit inclusiv de la oameni de afaceri apropiați Kremlinului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: