Dodon reconfirmă susținerea pentru integritatea teritorială a Ucrainei. Mesajul de felicitare pentru Zelenski
Full Article 2 minutes read

Dodon reconfirmă susținerea pentru integritatea teritorială a Ucrainei. Mesajul de felicitare pentru Zelenski

Președintele Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare omologului său ucrainean Vladimir Zelenski, cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei. Acesta a menționat că Republica Moldova susține independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și și-a exprimat speranța că țara vecină va reuși să găsească o soluție pentru reintegrarea țării.

„Republica Moldova este un bun vecin și prieten sincer, care împărtășește bucuria realizărilor obținute de Ucraina în procesul de edificare și consolidare a unui stat european modern și prosper. Progresul obținut poartă o semnificație suplimentară, având în vedere acea etapă extrem de complicată prin care trece Ucraina în eforturile sale consecvente de reintegrare a țării”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon și-a exprima „ferma convingere în identificarea unei căi de soluționare pașnică și durabilă pentru depășirea, cât de curând, a acestor evoluții provocatoare” și a reconfirmat poziția Republicii Moldova privind susținerea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

Amintim că, anul trecut, președintele Igor Dodon a făcut pentru prima oară o declarație fermă privind susținerea integrității teritoriale a Ucrainei: „Țin să subliniez că Republica Moldova mereu a susținut, susține și va susține în continuare integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele ei recunoscute la nivel internațional”.

Anterior, în 2016, Igor Dodon a declarat că „de facto, Crimeea aparține Rusiei”. Declarația a provocat critici dure în rândul unor politicieni, dar și analiști politici de la Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: