Dodon revine la șefia PSRM? Socialiștii convoacă Congresul Extraordinar pentru a-și alege președintele
Full Article 2 minutes read

Dodon revine la șefia PSRM? Socialiștii convoacă Congresul Extraordinar pentru a-și alege președintele

Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că a convocat în ședință, pe 19 decembrie, Congresul Extraordinar. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Republican al formațiunii politice vineri, 1 decembrie.  

Socialiștii anunță că în ședința Congresului din 19 decembrie urmează a fi modificat statutul PSRM, cu revenirea la funcția de președinte de partid. De asemenea, tot atunci urmează a fi prezentat noul program politic al formațiunii politice „care va defini vectorul politicii externe a partidului”.

„Totodată, s-a decis că în cadrul Congresului PSRM va fi aleasă noua componență a Consiliului Republican, a comisiei de cenzori și președintele partidului” – anunță socialiștii în comunicatul emis.

Amintim că Igor Dodon a anunțat în octombrie 2021 că renunță la mandatul său de deputat în Parlament și că va conduce Uniunea de afaceri moldo-ruse, fondată de organizația „Rusia de Afaceri”. Tot atunci, Dodon a anunțat și modificări în statutul partidului, în urma cărora funcția de președinte al PSRM a fost desființată, iar conducerea partidului a revenit în sarcina comitetului executiv. Atunci Dodon a rămas în partid în calitate de președinte de onoare.

Pe 10 aprilie 2023, prin hotărârea Consiliului Republican al PSRM, Igor Dodon a preluat funcția de secretar executiv al formațiunii politice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: