Durleșteanu era opțiunea de rezervă a socialiștilor: „Noi am avut alt candidat, care a tras pisica de coadă”
Full Article 3 minutes read

Durleșteanu era opțiunea de rezervă a socialiștilor: „Noi am avut alt candidat, care a tras pisica de coadă”

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon consideră că nu este întâmplător faptul că anunțul Marianei Durleșteanu, privind faptul că nu mai vrea să fie candidat la funcția de premier, a fost făcut anume în timpul discuțiilor socialiștilor cu președinta țării. Declarația a fost făcută în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 19 martie.

Igor Dodon a declarat că Mariana Durleșteanu a fost candidatul „de rezervă” al socialiștilor. Acesta nu a precizat cine a fost prima opțiune la funcția de premier.

„Doamna Durleșteanu era candidatul nostru de rezervă pe data de 11 februarie. Noi am avut alt candidat, care a tras pisica de coadă vreo două zile și cu 3-4 minute înainte de conferința mea de presă de la parlament, când am anunțat despre Mariana Durleșteanu, m-a sunat și mi-a spus „eu sunt gata să fiu candidat”. I-am spus – все, поезд ушел (gata, trenul a trecut, N.Red.)”, a relatat Dodon.

Fostul președinte al țării a dat de înțeles că Mariana Durleșteanu nu a reușit să „țină piept” criticilor și presiunilor.

„Cu regret, nu a putut ține piept acelor presiuni care au fost făcute în această perioadă. Eu înțeleg că dumneaei a rămas puțin decepționată că, în afară de socialiști, au semnat și cei din grupul „ȘOR”, dar eu i-am spus de mai multe ori: a fost înaintată de PSRM. Cine a semnat și cum, asta este a doua întrebare”, a precizat socialistul.

Igor Dodon a mai spus că nu va discuta cu Mariana Durleșteanu în timpul apropiat, după atitudinea pe care a avut-o față de socialiști și președinta parlamentului, pe care o cunoaște de mulți ani.

„Faptul cum s-a procedat atunci când eu statu în discuții cu doamna Maia Sandu să se plaseze acest mesaj public, este o coincidență? Eu nu cred în coincidențe. Doamna Durleșteanu, dacă ne priviți, că nu cred că noi vom mai avea discuții în timpul apropiat, după această abordare… Se putea de făcut cu o zi înainte sau după. Sau să ne spuneți sincer și înaintam alt candidat. Cred că s-au făcut presiuni, a fost o operațiune specială. Nu știu dacă a știut Maia Sandu despre asta, ea spune că nu”, a mai spus Dodon.

***

Pe 16 martie, șefa statului a inițiat noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vedere găsirii unei soluții pentru depășirea crizei politice. În timpul discuțiilor dintre Maia Sandu și reprezentanții PSRM, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai vrea să preia funcția de premier. La scurt timp după acest anunț, șefa statului l-a desemnat pe deputatul PAS Igor Grosu în această funcție.

Curtea Constituțională urmează să decidă astăzi, 19 martie, dacă decretul de desemnare a lui Igor Grosu este constituțional. Sesizarea a fost depusă de către socialiști.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: