Dodon: Unii ambasadori vor să fie membri de partid și spun instituțiilor europene să nu dea bani guvernului Moldovei
Full Article 3 minutes read

Dodon: Unii ambasadori vor să fie membri de partid și spun instituțiilor europene să nu dea bani guvernului Moldovei

Președintele Igor Dodon susține că cel puțin trei-patru ambasadori din țările Uniunii Europene (UE), acreditați în Republica Moldova ar fi dezinformat autoritățile de la Bruxelles și au încercat să blocheze unele proiecte în desfășurare, susținute de UE. Mai mult, diplomații respectivi ar fi „mers pe la diferite instituții și au spus că nu trebuie să dea bani guvernului”. Declarațiile au fost făcute în cadrul înregistrării „Președintele răspunde” publicate în data de 14 februarie. 

„Unii din ei încearcă să bloecheze dialogul noului guvern cu Bruxell-ul. Blochează, dezinformează Bruxellul, dezinformează capitalele europene… Eu nu o să dau nume acum, pentru că ei se cunosc: cel puțin 3-4 ambasadori care se ocupă de relațiile Republicii Moldova cu țările membre ale UE merg pe la diferite instituții, blochează proiectele care sunt deja lansate, spun că nu trebuie de fat bani la guvernul ăsta, ș.a.m.d”, a explicat Igor Dodon.

Șeful statului a mai spus că unii dintre ambasadorii acreditați în țara noastră ar promova interesele anumitor partide.

„Dacă dumneavoastră tare sunteți îndrăgostit de vreun partid politic, că unii dintre voi mi se pare că sunt deja membri ai PAS cu DA (Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, NM). Vreți să fiți membri de partid, bine, primiți probabil cetățenia Republicii Moldova, faceți politică…dar eu vă rog să vă ocupați de relațiile de promovare a relațiilor bilaterale și nu de imaginea unui partid sau altul”, a mai spus Dodon.

Șeful statului nu a precizat la care anume dintre reprezentanții diplomatici ai statelor UE se referă.

Amintim că, acum câteva zile, în cadrul ședinței lărgite a Serviciului de Informații și Securitate, șeful statului a menționat că se atestă „o încercare de implicare destul de activă în destabilizarea situației” din partea unor forțe externe, în contextul alegerilor prezidențiale care se vor desfășura în toamnă.

Totodată, președintele s-a referit și la ambasadorii Republicii Moldova din statele europene. Acesta i-a îndemnat să se ocupe mai activ de promovarea intereselor țării noastre. În caz contrar, ar putea fi rechemați din funcție.

Amintim că, în cadrul ședinței guvernului din 12 februarie, șase ambasadori ai Republicii Moldova au fost rechemați din funcție. Premierul Ion Chicu nu a precizat motivele deciziei sale.

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: