Doi deținuți și o femeie la libertate au înșelat 30 de persoane sub pretextul comercializării lemnelor de foc
Full Article 2 minutes read

Doi deținuți și o femeie la libertate au înșelat 30 de persoane sub pretextul comercializării lemnelor de foc

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis pe banca acuzaților doi deținuți și o femeie aflată la libertate, după ce au primit aproape 100.000 lei în avans pentru pretinse vânzări a lemnelor de foc, care până într-un final nu au fost livrate. Schema a fost implementată de către cei trei membri ai grupului criminal organizat, în perioada octombrie 2021 – februarie 2022. Oamenii legii au investigat păgubirea a 30 de persoane din diferite regiuni ale țării.

„Datele dosarului penal relevă faptul că cei trei publicau anunțuri false pe internet privind comercializarea lemnelor de specii tari (salcâm, frasân, stejar), la un preț avantajos de 700-800 lei pentru un metru cub; iar de la clienții care-i apelau, pretindeau în avans diferite sume de bani cuprinse între 2000-8000 lei. Ulterior, banii erau transferați pe conturile create în acest scop de învinuiți, după care aceștia erau însușiți de către membrii grupului criminal organizat”, precizează PCCOCS.

Cei doi bărbați au vârste de 22 și 31 de ani, fiind deținuți în penitenciarele din Leova și Pruncul unde-și execută pedepsele pentru comiterea altor infracțiuni deosebit de grave. Femeia are vârsta de 52 de ani și este căsătorită cu unul din deținuți, din perioada anului 2021.

Potrivit legii, ei riscă închisoare de la 4 la 8 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: