Doi judecători din Moldova au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii CNA
Full Article 2 minutes read

Doi judecători din Moldova au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii CNA

Doi judecători au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor desfășurate în această după amiază de ofițerii CNA și procurorii anticorupție (PA). Informația a fost confirmată de Centrul Național Anticorupție.

Sursa citată precizează că unul din magistrații reținuți activează în cadrul Curții de Apel Chișinău, iar cel de-al doilea – în cadrul Judecătoriei Chișinău.

„Procurorii urmează să decidă dacă vor fi înaintate demersuri privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest”, anunță CNA.

Sursa citată precizează că, în aceste momente, perchezițiile sunt în curs de desfășurare. „Cu detalii suplimentare vom reveni”.

Amintim că CNA și PA au descins cu percheziții, pe 14 noiembrie, în birourile, automobilele și domiciliile a patru judecători, eliberați temporar din funcție, în aceeași zi, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Potirvit TV8, magistrații vizați sunt Radu Grecu de la Judecătoria Buiucani; Valentina Garabagiu de la Judecătoria Buiucani; Garri Bivol de la Judecătoria Centru și Mihai Diaconu de la Curtea de Apel Chișinău. NM a solicitat un comentariu de la Procuratura Anticorupție, însă reprezentanții instituției au refuzat să confirme sau să infirme identitatea magistraților vizați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: