Doi minori din Șoldănești s-au rătăcit după ce au plecat de acasă „pentru a-și face o colibă în pădure”
Full Article 2 minutes read

Doi minori din Șoldănești s-au rătăcit după ce au plecat de acasă „pentru a-și face o colibă în pădure”

Doi minori în vârstă de 14 ani și 10 ani au fost găsiți de salvatori într-o pădure din preajma localității Șestaci, raionul Șoldănești. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), minorii s-au rătăcit după ce au plecat de unii singuri de acasă. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 16 mai.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:40 de la băiatul în vârstă de 14 ani care nu găsea drumul spre casă.

Potrivit informațiilor IGSU, copiii au plecat de acasă din localitatea Vadul Rașcov în pădure pentru a-și face o colibă, însă au parcurs o distanță destul de mare și nu au reușit să găsească drumul înapoi. Astfel aceștia au decis să sune la Serviciul 112 și au comunicat că s-au rătăcit și nu găsesc drumul spre casă.

Pentru căutarea minorilor au fost implicați salvatorii Secției Situații Excepționale Șoldănești, Postul voluntar de pompieri din localitatea Vadul Rașcov, dar și angajații Inspectoratului teritorial de poliție.

În mai puțin de două ore, angajații IGSU au găsit copiii în pădure la distanța de circa 10 km de casa acestora. „Aceștia nu au avut de suferit și au fost aduși în siguranță la domiciliu”, comunică reprezentanții Inspectoratului.

Cazul este cercetat de organele de drept. În acest context, IGSU atenționează oamenii care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să le explice riscurile aflării în locuri necunoscute.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: