Doi moldoveni, șofer și pasager, cercetați în România. Ce s-a întâmplat
Full Article 2 minutes read

Doi moldoveni, șofer și pasager, cercetați în România. Ce s-a întâmplat

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 29 și, respectiv, 28 de ani, sunt cercetați în România, după ce primul ar fi urcat la volanul unui ansamblul rutier, deși permisul de conducere deținut nu îi dădea dreptul. Cel de-al doilea moldovean, care se afla în vehicul în calitate de pasager, este cercetat pentru că i-a încredințat tânărului de 29 de ani ansamblul rutier, fără a deține categoria necesară scrie viata-libera.ro.

Potrivit sursei citate, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești, a oprit pe 21 martie, în Frumușița, pentru control, un ansamblu rutier, condus de către un bărbat. Oamenii legii au constatat că șoferul, un cetățean din Republica Moldova, de 29 de ani, conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter cu o remorcă tip platformă, ambele vehicule fiind și ele înmatriculate în Republica Moldova. Conducătorul auto nu a putut prezenta un permis de conducere, motiv pentru care oamenii legii au trecut la verificări la autoritățile din Moldova. În rezultat, s-a dovedit că bărbatul deține un permis valabil doar pentru categoriile B1 și B, dar nu și pentru categoria BE, necesară conducerii ansamblului rutier respectiv.

„Colegii noștri efectuează cercetări privind ambele persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv și încredințarea unui vehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu deține drept de a conduce, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care vor fi dispuse”, a declarat pentru sursa citată comisarul de poliție Sorin Ene, purtător de cuvânt al STPF Galați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: