Doi polițiști de patrulare din Chișinău ar fi luat €400 de la un șofer care deținea un permis fals 
Full Article 2 minutes read

Doi polițiști de patrulare din Chișinău ar fi luat €400 de la un șofer care deținea un permis fals 

Doi ofițeri din cadrul Serviciului de Patrulare Chișinău sunt acuzați că au estorcat de la un conducător auto mijloace financiare pentru care cel din urmă să nu fie pedepsit. Șoferul a fost prins pe străzile din capitală cu un permis de conducere fals. Pentru a nu efectua acțiuni legale în acest sens, polițiștii ar fi primit 400 de euro. La acest moment, acuzații sunt plasați în arest la domiciliu. 

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, informează că a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a doi ofițeri din cadrul Serviciului de Patrulare Chișinău. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă, manifestată prin extorcare de bunuri ce nu li se cuvin, pentru a nu îndeplini acțiuni comise de două persoane.

Cei doi ofițeri, în ianuarie 2022, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe bd. Moscova, mun. Chișinău, au stopat un autovehicul de model „Honda Civic”. În continuare, pentru a nu documenta conducătorul auto cu privire la o presupusă deținere și folosire de către acesta a permisului de conducere fals, au estorcat de la conducătorul automobilului, mijloace financiare în sumă de 400 euro.

Banii au fost primiți a doua zi, prin intermediul unei persoane cunoscute lor.

Ca rezultat al perchezițiilor efectuate în automobilele personale ale angajaților poliției, au fost ridicate mijloace probatorii ce demonstrează implicarea persoanelor vizate în activitatea infracțională.

Cei doi ofițeri de poliție inițial au fost reținuți pe un termen de 72 ore, ulterior au fost plasați în arest la domiciliu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: