Doi polițiști din Dubăsari au fost reținuți și duși la Grigoriopol. După câteva ore, au fost eliberați
Full Article 2 minutes read

Doi polițiști din Dubăsari au fost reținuți și duși la Grigoriopol. După câteva ore, au fost eliberați

Doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Dubăsari au fost reținuți, pe 15 iulie, de forțele neconstituționale de la Tiraspol. Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a condamnat incidentul și a inițiat acțiuni pentru eliberarea acestora. În noaptea de 16 iulie, Poliția Republicii Moldova a anunțat că cei doi polițiști au fost eliberați și au revenit acasă. 

Potrivit Comisiei Unificate de Control, polițiștii au fost opriți în trafic de către reprezentanți ai „mgb”-lui pe drumul între Doroțcaia și Grigoriopol, apoi duși cu forța la sediul din Grigoriopol al acestei structuri ilegale.

„Incidentul grav cu implicarea a doi angajați ai Inspectoratului de poliție Dubăsari produs în Zona de Securitate în moment ce Comisia își ținea lucrările, a accentuat că Tiraspolul sfidează totalmente atât actele operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru, cât și drepturile fundamentale ale omului. Delegația Republicii Moldova condamnă aceste acțiuni absolut ilegale și, alături de autoritățile naționale, a inițiat măsurile necesare pentru clarificarea cazului și eliberarea necondiționată a cetățenilor vizați”, se arată într-o declarație a Comisiei Unificate de Control.

Ulterior, în jurul orei 2:00, poliția a anunțat că cei doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Dubăsari, reținuți în timp ce se aflau pe teritoriul regiunii transnistrene, au revenit acasă, în siguranță.

„În urma acțiunilor întreprinse de autorități, în special a conducerii MAI, IGP și a IP Dubăsari, colegii noștri au fost lăsați la libertate. Autoritățile, în continuare, documentează cazul și stabilesc motivul reținerii”, se arată în comunicat.

***

Nu este primul incident de acest fel. În octombrie 2020, patru moldoveni, inclusiv un polițist și un angajat al  Agenției Servicii Publice (ASP), au fost reținuți ilegal de forțele de la Tiraspol. Ulterior, doi dintre aceștia au fost eliberați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: