Doi vicedirectori ai Spitalului Clinic Republican au demisionat în semn de protest față de plecarea directorului
Full Article 2 minutes read

Doi vicedirectori ai Spitalului Clinic Republican au demisionat în semn de protest față de plecarea directorului

Doi vicedirectori ai Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” (SCR) au depus cereri de demisie în semn de protest față de plecarea din funcție a directorului spitalului, Anatol Ciubotaru. Declarația a fost făcută de către fostul șef al instituției, Anatol Ciubotaru în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Este vorba despre vicedirectorul medical, Ion Balica și vicedirectorul responsabil de domeniul management în sănătate, Nina Munteanu.

„Eu am adunat personalul și le-am spus că trebuie să fie mai uniți în această luptă și să lase mofturile. Dar au fost tendințe să plece. Doi adjuncți au depus cerere de demisie de protest, dar nu vreau să prefac chestia asta în ceva politic. Eu le-am spus la toți că sunt în spital și pot să mă implic, dacă va fi nevoie”, a declarat Ciubotaru.

Fostul director al SCR a spus că, atunci când a fost anunțată demisia sa, era la birou și a fost sunat de fiica sa care i-a spus că a rămas fără funcție.

Referitor la noul director interimar al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru a spus că este un profesionist și nu are nimic de rău de spus despre acesta.

Tot în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, Anatol Ciubotaru a dezvăluit că vrea să rămână să activeze la Spitalul Republican în calitate de cardiochirug și a fost chiar astăzi să depună o cerere pentru a fi angajat.

„Dl director a refuzat pentru că trebuie să se consulte cu ministrul. Dar eu oricum vin la spital”, a menționat Ciubotaru.

Amintim că anunțul despre faptul că Anatol Ciubotaru a fost demis din funcția de șef al Spitalului Republican a fost făcut pe 24 martie de către premierul Ion Chicu. Decizia a fost luată după ce, în aceeași zi, Ministerul Sănătății a confirmat că 4 medici din cadrul Spitalului Republican sunt suspecți de infecție cu COVID-19, iar „directorul, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat”. Peste câteva zile, ministrul Sănătății a confirmat că testele au confirmat că medicii sunt infectați.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: