„Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice”. Maia Sandu a solicitat declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie
Full Article 2 minutes read

„Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice”. Maia Sandu a solicitat declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie

Președinta Maia Sandu a declarat în dimineața zilei de 14 septembrie că a aflat „cu profundă tristețe” despre decesul primului președinte al Republicii Moldova Mircea Snegur. Șefa statului a transmis condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut pe Mircea Snegur. Totodată, Sandu a cerut administrației prezidențiale declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat. 

Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova. Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur”, a menționat șefa statului, pe rețelele de socializare.

Maia Sandu a mai spus că a solicitat „administrației prezidențiale declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat”.

„”Trăiască Moldova independentă!” – cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova”, a conchis Maia Sandu.

Despre decesul primului președinte al Republicii Moldova a anunțat în dimineața zilei de 14 septembrie Constantin Tampiza, fost vicepremier al Moldovei în perioada 1991-1992. Potrivit lui Tampiza, Snegur a murit pe 13 septembrie, la ora 23:30, din cauza unei boli incurabile.

***

Amintim că în iulie 2022, șefa statului Maia Sandu s-a întâlnit la Președinție cu foștii președinți ai Republicii Moldova – Petru Lucinschi, Nicolae Timofti, inclusiv cu Mircea Snegur. Cei prezenți la întrevedere, potrivit unei postări făcute de Maia Sandu, și-au exprimat susținerea fermă pentru parcursul european al țării noastre. Totodată, cei trei foști șefi de stat și-au împărtășit experiența, lucru pentru care Sandu le-a mulțumit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: