Donald Trump este din nou pe Twitter. Elon Musk i-a restabilit contul
Full Article 2 minutes read

Donald Trump este din nou pe Twitter. Elon Musk i-a restabilit contul

Noul patron al Twitter Elon Musk a anunţat că va reactiva contul fostului preşedinte american Donald Trump. Înainte de aceasta, Musk a lansat un sondaj în rândul abonaților săi. 

„Poporul s-a exprimat. Trump va fi repus. Vox Populi, Vox Dei”, a comunicat Elon Musk, după rezultatul unui sondaj lansat în rândul abonaţilor săi. Majoritatea au votat în favoarea revenirii politicianului republican pe platformă.

Contul de Twitter al lui Trump, care avea peste 88 de milioane de urmăritori înainte de a fi interzis, a început să strângă din nou urmăritori după reactivare și a ajuns la 25,1 milioane.

Donald Trump a anunțat anterior că își va crea propria platformă, după ce paginile sale de Twitter, Facebook, Instagram, YouTube și SnapChat au fost blocate. S-a întâmplat în ianuarie 2021, după ce clădirea Capitoliului fusese luată cu asalt de către susținătorii lui Trump.

Ulterior, paginile de Facebook și de Instagram ale lui Trump au fost deblocate. Potrivit lui Zuckerberg, blocajul a fost necesar pentru transmiterea pe cale pașnică a puterii, după alegerile prezidențiale, câștigate de către Joe Biden.

Fondatorul Facebook a susținut că, prin mesajele sale, Donald Trump i-a încurajat pe cei care au luat cu asalt clădirea Capitoliului. Decizia de a bloca paginile oficiale ale liderului american a fost luată pentru a nu fi provocate alte incidente.

***

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea congresului american pe 6 ianuarie 2021. Aceștia cereau să fie revăzute rezultatele alegerilor prezidențiale, în urma cărora victoria a fost obținută de către contracandidatul lui Trump, democratul Joe Biden. În urma acțiunilor violente au murit 5 oameni. Pe numele participanților la asalt au fost inițiate peste 100 de dosare penale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: