Dorin Damir rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului
Full Article 2 minutes read

Dorin Damir rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului

Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului președintelui Asociației FEA, Dorin Damir și a menținut măsura de arest preventiv. Despre acest lucru a anunțat Emil Gaitur, ofițerul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Anterior, procurorul PCCOCS a solicitat și a obținut recuzarea unor judecători ai Curții de Apel din completul care examina dosarul.

Totodată, prin decizia de joi a Curții, a fost menținut și arestul în privința șefului Inspectoratului de Poliție al mun. Bălți și inspectorului Poliției de Frontieră – ambii învinuiți în dosarul examinat.

Amintim că pe 5 iulie, PCCOCS de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost reținute trei persoane: șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: