UPDATE Dorin Damir se va afla timp de 30 de zile în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

UPDATE Dorin Damir se va afla timp de 30 de zile în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 (VIDEO)

Președintele Asociației FEA Dorin Damir se va afla în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13. Hotărârea a fost pronunțată miercuri, 7 iulie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Activistul civic Pavel Grigorciuc a transmis live din sala de judecată. 

Dorin Damir a refuzat să se prezinte în fața judecătorilor. El este vizat în dosarul cu privire la activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: ”abuz de serviciu”, ”delapidarea averii statului”, ”trecerea ilegală a frontierei de stat”, ”divulgarea secretului de stat” și ”fals în acte publice”.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, au fost reținute 3 persoane: șeful Inspectoratului de Poliție al mun.Bălți, Valeriu Cojocaru, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA, Dorin Damir.

UPDATE (17:20) Și șeful Inspectoratului de Poliție al mun.Bălți, Valeriu Cojocaru a fost plasat în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: