Doriți să zburați cu deltaplanul? Simplu de tot! 5 opțiuni pentru a petrece un weekend în Moldova

După ce a fost relaxată carantina, pericolul principal de contaminare cu COVID au devenit spațiile publice. De aceea e mai sigur să vă petreceți zilele de odihnă în afara orașului. Mai ales că în Moldova sunt numeroase locuri minunate, care pot fi vizitate. NM a colectat cinci destinații pentru următorul weekend – câmpuri de lavandă, cascade și defileuri stâncoase, zbor cu deltaplanul și un tur virtual cu ghid.

Spre confluența a două râuri

Agenția „Azbuca Travel” organizează în următorul weekend un tur de două zile spre locul de confluență a râurilor Prut și Ciugur, în raionul Râșcani. Acolo se află lacul de acumulare de la Costești – cel mai mare din Moldova, înconjurat de coline, cascade și defileuri stâncoase. Doritorii vor putea să practice alpinismul, să se scalde în râu și să înnopteze în cort, pe malul râului Ciugur.

Cei care nu sunt tentați de corturi, pot să se cazele în pensiunea din sat, pentru o plată suplimentară.

Prețul călătoriei este de 700 de lei (pentru o zi) și 1050 de lei (pentru două zile). Prețul include deplasarea, alimentația, trusa medicală, ghidul, master class de alpinism, antiseptice, închirierea echipamentului pentru alpinism, precum și un cort, un covoraș și un sac de dormit.

Pentru cei care vor merge cu propriul automobil, sunt prevăzute reduceri.

Se recomandă să aveți cu sine mâncare pentru gustări, un set suplimentar de îmbrăcăminte, pelerină pentru ploaie, costum de baie, veselă, termos, apă, lanternă, măști medicale, cremă de protecție solară și spray contra țânțarilor. Doritorilor de a merge în această călătorie li se recomandă să poarte îmbrăcăminte comodă pentru plimbări și încălțăminte rezistentă.

Organizatorii menționează că din cauza că evenimentele în masă sunt interzise, grupul nu va fi numeros. Vă puteți înregistra până în seara de 18 iunie.

Insta-tur în câmpurile de lavandă

Sâmbătă, 20 iunie, puteți să vă porniți spre câmpurile de lavandă. Turul este organizat de agenția „Azbuca Travel”. Pentru participanți, va fi organizată o excursie, master class de o oră și jumătate de fotografiere pentru Instagram și sesiune foto în câmpurile de lavandă.

Prețul călătoriei este de 600 de lei. Deplasarea este inclusă în preț. Suplimentar, puteți comanda serviciile unui stilist.

Înregistrarea va dura până în seara de 18 iunie.

Drumul lavandei spre Țâpova

Mai există o opțiune de călătorie spre câmpurile de lavandă, propusă de compania „A life zone” – duminică, 21 iunie.

Prețul este de 10 euro (195 de lei). Prețul include o sesiune foto în câmpul de lavandă și o excursie pe stâncile de lângă satul Țâpova, raionul Rezina. Drumul se plătește separat: 150 de lei pentru o persoană matură și 100 de lei pentru un copil (în brațe la părinți – gratuit). Puteți pleca și cu propriul automobil.

Organizatorii vă propun să aveți haine de culoare deschisă pentru sesiunea foto, antiseptice și soluții contra țânțarilor.

Zborul cu deltaplanul

Și pentru amatorii de odihnă extremă sunt opțiuni. Sâmbătă și duminică, 20 și 21 iunie, puteți efectua un zbor de 15 minute cu deltaplanul, cu un pilot profesionist. Zborul este organizat de agenția de turism „Cunoaște-ți Țara”.

Prețul zborului este de 600 de lei. Prețul include deplasarea din Chișinău spre locul zborului și înapoi și serviciile pilotului.

Excursii virtuale

Sunt oferite și pentru cei care nu doresc să plece din oraș în acest weekend, dar doresc să afle mai multe despre destinațiile turistice ale Moldovei. Puteți urmări înregistrarea excursiei virtuale prin Moldova, cu ghid, organizată de platforma Visit.md.

Pe canalul de YouTube al platformei sunt deja înregistrări ale tururilor virtuale cu ghidul Fiodor Evstigneev din Fetești, pe unde trece centura Toltr, Năslavcea, Saharna, Orheiul Vechi, Duruitoarea Veche, mănăstirile Căpriana, Curchi și Țâpova, Cetatea Soroca și vinăria Purcari.

Pe site-ul Visit.md sunt panoramele 3D ale destinațiilor turistice care pot fi vizionate cu ochelari VR.

***

Despre alte cinci destinații interesante, unde ați putea merge la o distanță de 55 de kilometri de Chișinău, puteți afla din articolul „Unde ați putea călători fără teama de coronavirus? Cinci destinații în apropiere de Chișinău”. Pentru cei care sunt pregătiți de o călătorie mai îndepărtată, vă mai propunem prezentarea «Пещеры, пояс Толтр и пионерский лагерь в старинной усадьбе. Где в Молдове провести длинные выходные» („Peșteri, centura Toltr și tabăra pionierească într-un conac vechi. Unde vă puteți petrece în Moldova weekendul prelungit”).

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

După Moscova, la Minsk: Igor Dodon s-a întâlnit cu Lukașenko. Liderul PSRM vrea „relansarea legăturilor” cu Belarus

După vizita în Rusia, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat, pe 12 iulie, că s-a întâlnit la Minsk, capitala Belarusului, cu președintele Aleksandr Lukașenko. Potrivit lui Dodon, cei doi au discutat „cooperarea comercial-economică dintre țările noastre“. Fostul președinte l-a descris pe liderul de la Minsk drept „un prieten al Moldovei” și „un adevărat gospodar care acționează în interesul poporului său”.

Într-o postare pe rețelele sociale, Igor Dodon a declarat că există „potențial considerabil pentru relansarea legăturilor dintre R. Moldova și Belarus, în special în domeniile agriculturii, industriei farmaceutice și celei ușoare”.

Astăzi, la Minsk, am avut o întrevedere de lucru cu Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Grigorievici Lukașenko – un prieten al Moldovei, un adevărat gospodar, care întotdeauna gândește și acționează în interesul poporului său. După alegerile parlamentare din Moldova, ne vom concentra asupra următoarelor obiective: eliminarea barierelor din calea comerțului reciproc și stabilirea unei logistici durabile; intensificarea activității comisiei interguvernamentale moldo-belaruse; relansarea și dezvoltarea cooperării în cadrul CSI și UEEA; organizarea de forumuri de afaceri și extinderea dialogului între camerele de comerț și industrie; realizarea de proiecte comune, inclusiv crearea unui agrohub modern în Moldova cu participarea companiilor belaruse; studierea și aplicarea experienței belaruse în industrie – pentru noi, acest lucru este deosebit de important pe fondul procesului de dezindustrializare prin care trece Moldova în ultimii ani”, a scris Dodon în postarea sa.

La scurt timp, detalii suplimentare despre întâlnire au fost oferite de serviciul de presă al președintelui Belarusului. În comunicatul oficial se menționează că Lukașenko l-a salutat pe Dodon cu expresia: „Ești viu!”, la care acesta a răspuns: „Nu vor avea parte de asta.”

„Sunteți rupți de noi din cauza războiului, din păcate. Logistica s-a complicat. Dar lumea e mică. Nu există situații fără ieșire. Așadar, dacă conducerea Moldovei, dacă poporul Moldovei va dori să revină la colaborarea noastră și să o dezvolte, să știți că pentru noi nu sunteți un străin acolo. Suntem gata, prin dumneavoastră – dacă veți fi de acord –, să oferim sprijin și să refacem tot ce s-a pierdut în acești ani”, a declarat Lukașenko.

Amintim că în ultima perioadă a fost de mai multe ori în Rusia. Pe 10 iulie, acesta a anunțat că a avut o întrevedere cu vicepremierul Guvernului Federației Ruse, Alexandr Novak, la Moscova. Liderul PSRM a menționat că a discutat cu oficialul rus despre reluarea livrărilor de gaze naturale rusești către țara noastră, după alegerile parlamentare din 28 septembrie și ulterioara „schimbare a puterii”. Potrivit imaginilor publicate de socialist, la discuții au mai participat președinta Partidului Republican „Inima Moldovei”, Irina Vlah, și liderul Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev.

La sfârșitul lunii iunie, Igor Dodon, Irina Vlah și Vasile Tarlev, alături de comunista Diana Caraman și socialista Zinaida Greceanîi, s-au aflat la un forum economic internațional în Sankt-Petersburg, Rusia. În marja evenimentului, politicienii s-au întâlnit cu ministrul adjunct al Energiei, Pavel Sorokin. Potrivit lui Dodon, în cadrul întrevederii s-a discutat despre „cooperarea bilaterală în domeniul energetic” și „revenirea la achizițiile directe de energie”.

Gazul este unul din principalele subiecte cu care opoziția pro-rusă a atacat formațiunea de guvernământ pro-europeană PAS, mai ales după începerea crizei energetice provocate de invazia rusă la scară largă asupra Ucrainei. Asta deși, în 2022, concernul rus Gazprom a majorat semnificativ prețurile pentru gazul destinat Republicii Moldova, iar ulterior a restrâns cantitățile livrate. Astfel, autoritățile țării au început să diversifice sursele de aprovizionare cu gaz, apelând la piețele europene.

Actualmente, Partidul „Inima Moldovei” și Partidul „Viitorul Moldovei” sunt formațiuni extraparlamentare, iar PSRM se află în opoziție și nu sunt factori de decizie.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: