Dosarul certificatelor de vaccinare false. Percheziții la patru centre medicale (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Dosarul certificatelor de vaccinare false. Percheziții la patru centre medicale (VIDEO)

Oamenii legii au efectuat, pe 2 noiembrie, percheziții la 4 centre medicale a IMSP CS Mărăndeni, raionul Fălești, într-o cauză penală cu privire la perfectarea certificatelor false de imunizare.

Cauza penală a fost pornită pe confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ştampilelor sau sigiliilor false, ca urmare a depistării certificatelor de vaccinare fictive (eliberate în lipsa persoanei care s-ar fi vaccinat).

Astfel, polițiștii  au ridicat 320 certificate de vaccinare COVID – 19, 34 de copii a buletinelor de identitate ce aparțin diferitor persoane, 12 registre de evidență a persoanelor vaccinate, 625 de blanchete cu acord de vaccinare, 3 certificate de vaccinare (fără a se vaccina persoanele de facto). De asemenea, au fost depistate înscrisuri de ciornă cu date de identitate (nume, prenume, cod personal, data, luna, anul nașterii), informații în format electronic a persoanelor care s-au vaccinat împotriva virusului COVID – 19

De asemenea, la unul dintre angajații tehnici ai Centrului au fost depistate 5 confirmări de vaccinare COVID – 19, care urmau a fi transmise medicului din cadrul Centrului medical.

În continuare se întreprind acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și verificarea veridicității tuturor documentelor. Conform legislației, persoanele implicate în asemenea infracțiuni se pedepsesc cu amendă în mărime de până la 32 500 de lei, de la 150 la 200 de ore de neremunerată în folosul comunităţii sau până la 2 ani de închisoare.

Poliția atenționează că vaccinarea fictivă denaturează starea reală a situației epidemiologice, fiind mai dificilă întreprinderea acțiunilor de combatere a COVID-19.

„Reiterăm  că sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Astfel, va trebui în continuare să ne mobilizăm și să conștientizăm că pericolul de îmbolnăvire nu a trecut încă, iar acțiunile Poliției au ca obiectiv protejarea sănătății oamenilor”, se mai arată în declarația IGP.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: