Dosarul certificatelor de vaccinare false: Percheziții la sediile unor instituții medicale
Full Article 1 minutes read

Dosarul certificatelor de vaccinare false: Percheziții la sediile unor instituții medicale

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție desfășoară percheziții la sediile unor instituții medicale din sectorul Râșcani și Stăuceni. Sunt vizați lucrători medicali, suspectați de acte de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid. Informația a fost confirmată de CNA, pe 9 noiembrie

Amintim că pe 8 noiembrie, trei intermediari au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar complex ce vizează acțiuni de pretindere și primire de mită pentru eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid.

Potrivit CNA, intermediarii găseau în cercurile lor doritori de a se vaccina, pe care îi direcționau la angajații medicali. Aceștia din urmă mimau imunizarea, distrugând vaccinurile contra COVID-19.

Datele anchetei arată că, sumele pretinse și primite variau între 4000 și 6000 de lei, pentru un certificat, bani ce erau distribuiți corespunzător rolului fiecărui participant în schema infracțională.

Aceștia sunt cercetați pentru trafic de influență și riscă până la 7 ani de detenție sau amendă pe până la 200.000 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: