Dosarul mașinilor virtuale, „vândute” din penitenciare: 18 persoane au fost plasate în arest
Full Article 2 minutes read

Dosarul mașinilor virtuale, „vândute” din penitenciare: 18 persoane au fost plasate în arest

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana), a dispus plasarea în arest, pentru 30 de zile, a 18 persoane învinuite de implicare în escrocheriile cu „vânzarea fictivă a mașinilor din Europa”. 

În privința a două femei, magistrații au dispus aplicarea măsurii preventive – arestul la domiciliu, din motive de sănătate și familiale (a doua învinuită fiind mamă a mai mulți copii). În ceea ce privește cei 19 deținuți implicați, acestora urmează să le fie prezentată învinuirea în cadrul aceleași scheme infracționale.

„Cea mai mare parte din învinuiți colaborează cu oamenii legii și fac declarații prin care relatează amănunte și alte împrejurări privind comiterea faptei infracționale.  Recent, urmare a publicării comunicatului de presă la acest subiect, autoritățile de drept au primit și alte plângeri despre fapte infracționale similare. Acum, procurorii PCCOCS urmează să verifice conexiunea acestora cu faptele infracționale investigate”, se arată în declarația PCCOCS.

Procurorii îndeamnă cetățenii să manifeste vigilență la încheierea tranzacțiilor comerciale, atât la încheierea contractelor, cât și la consultarea istoricului companiilor și persoanelor implicate.

Reamintim, reținerile și învinuirile înaintate pe dosar au urmat celor 60 percheziții din 23 noiembrie, în peste 5 penitenciare, 14 raioane și municipiul Chișinău, într-o schemă infracțională soldată cu prejudicii de circa 2 milioane lei.

Mai mulți deținuți din penitenciarele din Moldova au pus la cale o schemă infracțională prin care deposedau așa-numiții beneficiari de sume bănești de până la 9 mii de euro. Conform oamenilor legii, aceștia postau anunțuri de vânzare a mașinilor importate din Europa, iar pentru acest lucru cereau un avans. Sumele erau preluate de anumiți intermediari și variau între 1500 și 9000 euro. Prejudiciul total al acestei scheme este de aproape 2 mln lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: