Dosarul penal privind dubla identitate a lui Plahotniuc, clasat din lipsa vreunei infracțiuni
Full Article 2 minutes read

Dosarul penal privind dubla identitate a lui Plahotniuc, clasat din lipsa vreunei infracțiuni

Cauza penală, inițiată de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale unor persoane, a fost clasată, informează Procuratura Generală.

Potrivit sursei citate, „în cursul urmăririi penale s-a stabilit că pașapoartele cetățenilor Republicii Moldova, emise pe numele Novak Vladislav și Reznic Alexandr au fost confecționate de către Agenția Servicii Publice în conformitate cu prevederile Legii privind activitatea specială de investigații și actelor normative de uz interdepartamental, care reglementează confecționarea și utilizarea actelor de codificare la efectuarea activității speciale de investigații”.

Prin urmare, Procuratura a adoptat soluția de clasarea a procesului penal din lipsa faptului vreunei infracțiuni.

Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază, printre altele faptul că, respectivele acte codificate, fără a fi transmise titularilor, din lipsă de necesitate, au fost nimicite de către subiectul abilitat cu împuterniciri de efectuare a activității speciale de investigații și la solicitarea căruia au fost confecționate.

Procuratura Generală mai notează că „urmărirea penală în acest caz s-a desfășurat în condițiile unei proceduri clasificate, motiv pentru care nu poate dezvălui alte detalii din dosar”.

Amintim că informațiile despre faptul că în Republica Moldova există mai multe persoane care dețin duble identități au apărut în decembrie 2019. Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, a anunțat că Vladimir Plahotniuc mai are un pașaport cu numele Novak Vladislav Vladimir.

Ulterior, și Igor Dodon a spus că un pașaport a fost emis pe numele Novac Vladislav Vladimir, care aparține fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc. De asemenea, Dodon a precizat că și omul de afaceri Vaja Jhashi ar deține încă o identitate, cu numele de familie Reznik. Compania Transoil, deținut de Jhashi, a negat informația.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: