procuratura.md

Dosarul unui grup criminal organizat, trimis în judecată. Aceștia au introdus ilegal în țară mărfuri de peste 800 mii lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a trimis în judecată dosarul de învinuire a membrilor unui grup criminal organizat, care prin contrabandă au introdus în țară, prin regiunea transnistreană, mărfuri de peste 800 mii lei, în toamna anului 2018. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al Procuraturii Generale, astăzi, 10 februarie.

Potrivit sursei citate, marfa introdusă ilegal în țară era de larg consum. Este vorba despre vestimentație și încălțăminte de branduri scumpe pentru bărbați, femei și copii.

Inițial, inculpații organizau livrarea mărfurilor de la piața „KM 7” din Odessa, prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene și o depozitau în localități limitrofe regiunii separatiste, fără a avea acte de proveniență sau de însoțire. Ulterior, aceștia transportau mărfurile în alte localități, inclusiv în capitală, cu diferite mijloace de transport, stocate în partide mai mici. Mai mult, aceștia monitorizau traseul încât să evite inspectări din partea posturilor de poliție sau din partea echipelor vamale mobile. Ultimul pas în comiterea acestei infracțiuni era repartizarea mărfii destinatarilor finali.

Inculpații sunt trei bărbați cu vârsta între 25 și 35 de ani, fără antecedente penale. Doi dintre ei sunt originari din Căușeni, iar unul din Chișinău. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 3 la 10 ani de închisoare.

Menționăm că pe lângă acești trei membri ai grupului, alte două persoane din regiunea transnistreană au fost anunțate în căutare pentru a fi trase la răspundere.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Bolea, despre condițiile de la Aeroportul Chișinău: „Multe din plângeri sunt comandate”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, a comentat plângerile cetățenilor privind condițiile de la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce statul a preluat administrarea acestuia. Potrivit ministrului, multe dintre aceste plângeri ar fi comandate de către persoanele care au pierdut controlul asupra aeroportului. Menționăm că, în 2023, aeroportul a trecut în gestiunea statului, după ce fusese timp de 10 ani (din 2013) concesionat companiei Avia Invest, controlată de oligarhul fugar Ilan Șor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Есть вопросы” cu Nicolai Paholnițchi.

„Multe din plângeri sunt comandate, deoarece acei tovarăși care au pierdut aeroportul nu le este deloc convenabil. Anul trecut a fost venit de 345 milioane de lei venit. Anul acesta va fi venitul mai mare, deoarece sunt și restaurante și magazine de stat. Și toți banii se întorc sub formă de dezvoltare a aeroportului, nu doar se plătește cum înainte doar niște mită pentru alegători. Mobilierul este nou. Sunt condiții bune. Pe 31 o să prezentăm un proiect pentru reconstrucția terminalului, care va putea deservi până la 6 milioane de persoane. Pentru comparație, în cel mai bun an, Aeroportul Chișinău primea până la 3 milioane. Aeroportul face investiții mari, dar trebuie de făcut după proiect, pentru că e vorba despre securitate. Acesta nu este un simplu șopron la tine acasă. Ne cerem scuze către cetățeni pentru că intervin unele incomodități”, a declarat Vladimir Bolea.

***

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului pe 28 martie 2023, după ce, în 2013, a fost concesionat pentru o perioadă de 49 de ani. Președinta Sandu l-a acuzat anterior pe liderul ex-Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, de „furtul” aeroportului prin „tranzacții mincinoase”. Ca urmare a acestei scheme, statul a pierdut venituri de aproximativ 1,6 miliarde de lei pe parcursul a nouă ani, a susținut Maia Sandu.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: