Dosarul „verde de briliant”: Cavcaliuc, citat din nou la Procuratura Sângerei pentru a fi pus sub învinuire
Full Article 2 minutes read

Dosarul „verde de briliant”: Cavcaliuc, citat din nou la Procuratura Sângerei pentru a fi pus sub învinuire

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost citat din nou la Procuratura raionului Sângerei, pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale, cu trimiterea în judecată a dosarului „verde de briliant”. 

„Odată încheiat scrutinul electoral, președintele partidului PACE nu mai poate beneficia de garanțiile Codului electoral”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală. Respectiv, acesta este așteptat vineri, 16 iulie, la Procuratura raionului Sângerei.

Amintim că pe 6 aprilie, în jurul orei 18.00, trei reprezentanți ai Partidului PACE în comun cu preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid au mers la domiciliul lui Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei. Aflându-se la intrare în gospodăria acestuia, l-au stropit cu verde de briliant, provocându-i arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Aceștia și-au motivat acțiunile prin faptul că Tutunaru s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 și nu a dat posibilitatea medicilor să se vaccineze.

Pe 22 aprilie, Procuratura Generală a anunțat că Gheorghe Cavcaliuc a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare în dosarul „verde de briliant”: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Fiind anterior citat în fața procurorilor, acesta a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: