Două pretinse clarvăzătoare din capitală, condamnate la câte 8 ani de detenție pentru escrocherie în proporții deosebit de mari
Full Article 2 minutes read

Două pretinse clarvăzătoare din capitală, condamnate la câte 8 ani de detenție pentru escrocherie în proporții deosebit de mari

Două pretinse clarvăzătoare din capitală au fost condamnate la câte opt ani de detenție pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, informează Procuratura Generală.

Respectivul proces penal a fost pornit în baza plângerii depuse de o locuitoare a capitalei care reclama acțiunile ilicite ale învinuitelor, care sunt mamă și fiică, și care, în intervalul anilor 2014-2017, şi-au promovat pe internet capacităţile pretins extrasensoriale, susţinând că au puteri miraculoase de vindecare și atragere a norocului.

Potrivit materialelor, persoanele interesate erau invitate la domiciliul învinuitelor, unde prin înşelăciune, erau determinate să achite câte 100 de lei pentru o „primă şedinţă de vindecare”. Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare acestea dobândeau bunurile victimei pe care, în caz de refuz, o amenințau cu decesul copiilor sau alte consecințe grave pentru familia acesteia.

În acest mod, potrivit probatoriului, inculpatele au dobândit de la o femeie bunuri de peste 388 de mii de lei. Mai mult decât atât, fiind presată psihologic de către învinuite de „înlăturare a aurei negative”, victima s-a împrumutat cu sume mari de bani de la bancă, dar şi de la rude, ascunzând destinația adevărată a împrumutului.

La faza cercetării judecătorești, inculpatele au restituit benevol părții vătămate suma prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: