Două tinere din Florești și Sîngerei, reținute pentru trafic de copii și persoane. Victimele erau exploatate sexual (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Două tinere din Florești și Sîngerei, reținute pentru trafic de copii și persoane. Victimele erau exploatate sexual (VIDEO)

Două tinere de 20 de ani din raioanele Florești și Sîngerei, au fost reținute, fiind suspectate de trafic de copii și persoane, în scop de exploatare sexuală comercială, anunță Inspectoratul General al Poliției pe 2 noiembrie.

Potrivit oamenilor legii, pe parcursul anului 2021, suspectele, au racolat o minoră de 16 ani și un tânăr de 19 ani pe care i-au impus să presteze servicii sexuale comerciale.

„Profitând de faptul că victimele fac parte din categoria celor vulnerabili, minora fiind crescută doar de bunică, iar băiatul fiind dintr-un orfelinat, suspectele cu ușurință i-au convins și i-au adăpostit într-un apartament din Chișinău. Ulterior sub pretextul că este necesar de achitat chiria pentru apartament, de procurat produse alimentare, dar și alte utilități, aceștia au fost determinați să presteze servicii sexuale contra cost”, au menționat oamenii legii.

Atât minora, cât și tânărul de 19 ani, erau impuși să întrețină relații cu clienții identificați prin intermediul unui site de anunțuri.

Pentru un act sexual, beneficiarii serviciilor sexuale achitau sume între 500 și 1500 de lei. Pe parcursul zilei, aceștia deserveau de la 5 până la 8 clienți, banii fiind acumulați de către traficanți fără a se împărți cu victimele, ele fiind doar hrănite.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de oamenii legii, pe 22 octombrie, persoanele suspecte au fost reținute, iar victimele au fost plasate în Centrul de plasament specializat, pentru acordarea asistenței corespunzătoare, inclusiv medicale, una dintre victime fiind testată pozitiv la HIV/SIDA.

Pe cazul dat au fost inițiate două cauze penale, iar persoanele suspecte au fost reținute și la moment se află în arest pe un termen de 30 de zile.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii de trafic de copii și persoane riscă pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Poliția continuă acțiuni de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și stabilirea altor persoane implicate în acest caz, dar și identificarea altor victime.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: