Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Două trenuri s-au ciocnit în România: mai multe persoane au fost transportate la spital

Două trenuri s-au ciocnit în gara din Constanța, România. Ajunse la fața locului, mai multe echipaje medicale au evaluat 28 de persoane. Șapte dintre acestea au fost transportate la spital. Ambele trenuri au fost retrase din circulație pentru efectuarea unor verificări tehnice.

Pe 4 mai, Departamentul român pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că în localitatea Constanța, județul Constanța, a avut loc un incident feroviar.

„Din informațiile preliminare, sunt două trenuri implicate, fiind vorba despre o tamponare. Având în vedere numărul mare de călători, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de intervenție. La locul evenimentului au fost alocate 4 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță SMURD cu medic, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 3 ambulanțe SAJ, 1 echipaj de stingere”, au comunicat reprezentanții Departamentului pe Facebook.

Compania națională română de Căi Ferate „CFR” a raportat că „în momentul în care trenul de călători IR 1586 se pregătea să plece din stație, acesta a fost lovit de trenul IR 1688, care efectua o manevră de regarare a garniturii la linia 1”.

„În urma impactului, 14 persoane au fost rănite și primesc îngrijiri medicale la fața locului, fiind transportate ulterior către unități medicale din zonă. (…) Circulația feroviară în stația Constanța este temporar reorganizată pentru a permite desfășurarea intervențiilor operative și a anchetei în condiții de siguranță”, au raportat reprezentanții companiei.

Ministrul român al Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a scris pe Facebook că „în urma incidentului dintre două trenuri, petrecut în Gara Constanța, NU sunt persoane rănite grav”.

„Țin legătura, în permanență, cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru monitorizarea celor care au suferit în urma acestui accident, dar și cu inspectorii ASFR (nota red. Autoritatea Feroviară Română) și AGIFER (nota red. Agenția de Investigare Feroviară Romană). Aceștia din urmă vor stabili cauza exactă a incidentului”, a scris ministrul.

Ulterior, Departamentul român pentru Situaţii de Urgenţă a raportat că „echipajele medicale au evaluat 28 de persoane, dintre care 7 au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale”. „Planul roșu a fost dezactivat la ora 16:00, forțele se retrag la bază”, au adăugat reprezentanții Departamentului.

Între timp, compania națională română de Căi Ferate „CFR” a anunțat că circulația feroviară a fost reluată.

„Ambele trenuri implicate în incidentul feroviar(IR 1586 și IR 1688) operate de operatorul național de transport feroviar de călători CFR Călători, au fost retrase din circulație pentru efectuarea verificărilor tehnice necesare”, au mai declarat reprezentanții companiei.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: